Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ο επικοινωνιακός πατριωτισμός του Δ. Στεργίου (με λεφτά των δημοτών)


Την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12/2011), ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Birgun, δηλώνει ότι μυστικά κονδύλια χρησιμοποιήθηκαν από το τουρκικό κράτος για τον εμπρησμό ελληνικών δασών, κατά την περίοδο 1995-1997.
Η δήλωση Γιλμάζ ήρθε ως «μάννα εξ ουρανού» στα χέρια του Δ. Στεργίου,  προκειμένου να κερδίσει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας σε πανελλαδικό επίπεδο. Έχοντας απολέσει  από τις 3/3/2011 τον τίτλο του «προστάτη του Πεντελικού» ως πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού – ΣΠΑΠ (μετά την ήττα του από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη), είχε σταματήσει η προνομιακή μεταχείριση των ΜΜΕ (δεντροφυτεύσεις, ποτίσματα, πυρκαγιές).
Αγωνιώντας μήπως κάποιος άλλος επενδύσει πρώτος επικοινωνιακά στο θέμα, ο Δ. Στεργίου συγκάλεσε στις 3/1/2012 έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης (μόλις μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις Γιλμάζ) με μοναδικό θέμα την «Προσφυγή του Δήμου Πεντέλης στα αρμόδια Ελληνικά ή Διεθνή δικαστήρια για την διεκδίκηση αποζημίωσης με σκοπό τη δενδροφύτευση των εκτάσεων του Δήμου Πεντέλης που κάηκαν τα έτη 1995 - 1997 και για τα οποία υπήρξε δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μ. Γιλμάζ». Φυσικά το θέμα θα μπορούσε να έρθει  σε προσεχή τακτική συνεδρίαση καθώς (αξίζει να σημειωθεί) κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου βαραίνει τον προϋπολογισμό του Δήμου για τις αποζημιώσεις των συμμετεχόντων κατά 4000€ περίπου!
Από τα πρακτικά τη συνεδρίασης (Απόφαση 1/2012 - ΑΔΑ:ΒΟΝΜΩΞ3-96Ζ) αποδεικνύεται ότι ο Δ. Στεργίου δεν είχε έρθει σε καμία προηγούμενη συνεννόηση (παρά την μεγάλη σοβαρότητα του θέματος) ούτε με όμορους Δήμους που επλήγησαν από τις φωτιές της περιόδου 1995-1997, ούτε με την επίσημη Πολιτεία (π.χ. Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών) ούτε φυσικά με τον ΣΠΑΠ. Το παραπάνω καταδεικνύει ότι ο στόχος του Δ. Στεργίου ήταν να  εκμεταλλευτεί προσωπικά το θέμα καθώς η συνεργασία με άλλους φορείς θα ωφελούσε το Δήμο Πεντέλης διπλά. 1) Θα υπήρχε μικρότερο οικονομικό κόστος 2) Θα υπήρχε πολύ καλύτερη προετοιμασία για το μαραθώνιο δύσκολων δικαστικών αγώνων που μάλλον θα ακολουθήσει.
Ερωτηματικά βέβαια εγείρονται και για τη διαδρομή των χρημάτων (30.000 €) που πρόκειται αρχικά να ξοδευτούν για αυτή την υπόθεση που φυσικά απαιτεί εξειδικευμένους δικηγόρους. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 2/4/2012  (Απόφαση 69/2012 - ΑΔΑ: Β4ΩΓΩΞ3-Ρ3Α) ο Δ. Στεργίου έθεσε υπόψη των μελών την εισήγηση του νομικού του συμβούλου Άγγελου Δημοσθένους σύμφωνα με την οποία προτεινόταν να συμμετέχει στη δικηγορική ομάδα και ο Δημοσθένης Δημοσθένους (πατέρας του Άγγελου Δημοσθένους). Και φυσικά τα 30.000€ (λεφτά των δημοτών) είναι μόνο για το ξεκίνημα της υπόθεσης…..
Εντεταλμένα και μη παπαγαλάκια επαινούν όπου σταθούν και όπου βρεθούν τον πατριωτισμό του Δ. Στεργίου με κόστος όμως τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ (ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μια υπόθεση που θα απασχολήσει Διεθνή Δικαστήρια)  που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σημαντικές ανάγκες των Δημοτών σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Το θέμα είναι ΕΘΝΙΚΟ (άλλωστε έτσι το χαρακτήρισε και ο Δ. Στεργίου). Τα εθνικά θέματα αφορούν το σύνολο των Ελλήνων. Συνεπώς είναι αναγκαία η από κοινού αντιμετώπιση του θέματος από τους Δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές 1995-1997 (π.χ. Δήμοι ακριτικών περιοχών, Δήμοι που συνορεύουν με το Πεντελικό) σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος και τους διαπρεπέστερους Έλληνες νομικούς ειδικευμένους σε θέματα Διεθνούς Δικαίου. Χωρίς βιασύνη! Και φυσικά με χρήματα του ελληνικού κράτους (και όχι μόνο των Δημοτών του Δήμου Πεντέλης).
Υστερόγραφο
1)     Θα περίμενε κανείς ότι μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της Εκκλησίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη ο «προστάτης του Πεντελικού» Δ. Στεργίου θα είχε κηρύξει ανένδοτο αγώνα και θα έδινε δημοσιότητα στο θέμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν το έκανε. Αρκέστηκε σε καθυστερημένες μετριοπαθείς δηλώσεις σε τοπικά έντυπα…
2)     Επειδή στο χώρο της αυτοδιοίκησης η παραπληροφόρηση είναι κάτι παραπάνω από συχνή, ο αναγνώστης μπορεί να αναζητήσει αποδείξεις στο www.diavgeia.gov.gr μέσω των Α.Δ.Α. (Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης) για όσα αναφέρονται στο άρθρο μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: