Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το αυτογκόλ του Δ. Στεργίου

(στην προσπάθεια του να αποδείξει ότι είναι «ένας από εμάς»)
Άρθρο του Άγγελου Παλαιοδήμου

Την Κυριακή 11/9/2011 στο έκτακτο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνήλθε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε η παρακράτηση ενός μισθού για το 2011 από όλους τους αιρετούς και μετακλητούς λειτουργούς του Δημοσίου (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους μέχρι και τους Γενικούς Γραμματείς  των Υπουργείων).
Η συγκεκριμένη διάταξη προκάλεσε άμεσα τα αντανακλαστικά του Δημάρχου Πεντέλης Δ. Στεργίου έτσι ώστε μόλις τρεις (3) μέρες μετά, την Τετάρτη 14/9/2011 απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών την οποία κοινοποίησε και στους Υπουργό και Υφυπουργό Εσωτερικών, στον Περιφερειάρχη Αττικής, στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης, στην ΚΕΔΚΕ και στην ΤΕΔΚΝΑ. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε πάραυτα (14/9/2011 στις 13:24) στην προσωπική ιστοσελίδα του Δ. Στεργίου και διοχετεύθηκε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Ο Δ. Στεργίου, με το περιεχόμενο της επιστολής του, γνωστοποιούσε ότι τα μοναδικά μηνιαία εισοδήματα του είναι η δημαρχιακή αποζημίωση (3.178 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ!!!) και το 30% της σύνταξης του ως απόστρατος ταξίαρχος (το 70% παρακρατείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του αθρ. 14 του Ν. 3865/2010). Παράλληλα διαμαρτυρόταν για την εφάπαξ καταβολή του ενός μισθού χωρίς να ληφθεί υπόψη o τρόπος διαβίωσης του για το συγκεκριμένο μήνα και ζητούσε την καταβολή του παρακρατηθέντος μισθού σε δόσεις.


Με την κίνηση του αυτή, που ασφαλώς είχε (για ακόμα μια φορά) λαϊκίστικα ελατήρια, ματαίως προσπάθησε:
  • να καταδείξει την εναντίωση του προς την κυβερνητική πολιτική
  • να συνταχθεί και αυτός στο μέτωπο της αντίδρασης προς τα αντιλαϊκά μέτρα
  • να εξισωθεί με τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους
  • να προλάβει πιθανές αντιδράσεις «αγανακτισμένων» καθώς διαβλέπει ότι μετά τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους βουλευτές όλων των κομμάτων  έρχεται η ώρα των δημάρχων και των αιρετών της αυτοδιοίκησης.

Στη πράξη, η κίνηση του αυτή προσβάλλει την νοημοσύνη μας και προκαλεί τη μήνη των πολιτών (ανάλογη με αυτή που προκάλεσε ο Θ. Πάγκαλος όταν δήλωσε ότι  δεν δύναται να πληρώσει την εισφορά για την κατοχή των 50 και πλέον ακινήτων που κληρονόμησε).  Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη  αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Δ. Στεργίου:
  1. τα τελευταία δώδεκα χρόνια είχε ανάλογες μηνιαίες απολαβές με αυτές που αναφέρει στην επιστολή του (Πρόεδρος Κοινότητας Πεντέλης 1999-2002, Δήμαρχος Πεντέλης 2003-2010)
  2. είναι ο μοναδικός αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που διαμαρτυρήθηκε για την συγκεκριμένη παρακράτηση μισθού (μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί ανάλογη πράξη)

Η συγγραφή αυτής της επιστολής διαμαρτυρίας του Δ. Στεργίου αλλά και η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της μέσω της δημοσιοποίησης της μόνο ως ΑΥΤΟΓΚΟΛ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με ποδοσφαιρικούς όρους. Και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του παιχνιδιού ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: